Bagaimanakah cara untuk saya menambah item penggajian khas?

Item penggajian dan tetapan yang betul dan biasa digunakan sudah dimasukkan ke dalam aplikasi (lihat artikel). Jika anda mahu menambah item penggajian khas, ikuti langkah di bawah. Sila maklum bahawa anda hanya perlu menambah item penggajian khas sekali sahaja.


PENTING: Pastikan anda menanda kotak yang betul (settings) sebelum mengemas kini kerana setiap kesalahan akan menyebabkan pengiraan penggajian terjejas.


1. Settings > Payroll items > Add Additions OR Add Deductions


2. ‘Namakan dan edit item penggajian anda’ > Save

PENTING: Anda perlu menunjukkan bagaimana item di dalam penggajian memberi kesan kepada jumlah pendapatan kasar, pendapat keseluruhan, PCB, EPF dan Socso/PERKESO dan sebagainya. Jika anda perlukan sebarang bantuan sila hubungi talian bantuan kami.

Akhir sekali, pilih ruangan borang EA sebelum mengemas kini. Langkah ini sangat penting untuk memastikan amaun dalam penggajian yang mempunyai item khas telah dimasukkan ke dalam borang akhir tahun. Sila baca Bagaimana Untuk Memasukkan Item Penggajian Khas Dengan Betul Pada Borang Cukai Akhir Tahun (Form E/Ea)?3. Klik Save Changes

Sebelum meninggalkan halaman Item Penggajian, pastikan anda kemas kini dengan menekan butang Save Changes. Item penggajian khas kini boleh dipilih daripada kategori yang relevan di bawah kategori penggajian bila-bila masa yang diperlukan.


Artikel bantuan ini disusun untuk app.payrollpanda.my versi 0.7.7

Was this article helpful?

Can’t find what you’re looking for?

Our award-winning customer care team is here for you.

Contact Support